Omar´s verhaal

Sociaal-economisch maatwerk

Dreamfactory

Gevoed door zijn eigen dromen en ervaringen heeft Omar de Dreamfactory opgezet. Een krachtig concept met een positieve lading, waarmee Omar zich wil inzetten voor de samenleving. De Omar Munie Dreamfactory biedt mensen die werkloos zijn, maar graag een ambacht willen leren, een kans op re-integratie. Via een leer-werk traject van minimaal 6 maanden worden de ‘dreamers’ begeleid naar een baan bij Omar Munie zelf of bij een andere organisatie.

Geen CV, wel een droom

Bij de Dreamfactory is iedereen welkom, ongeacht afkomst, geloof of leeftijd. Een goed CV is niet nodig, een droom en de wil om te presteren wel. De werknemers in de Dreamfactory zijn mensen die arbeidstechnisch gezien tussen de spreekwoordelijke ‘wal’ en het ‘schip’ vallen. De eerste zes tot twaalf maanden in de Dreamfactory (afhankelijk van de achtergrond van de kandidaat) wordt gezien als een opleidingsperiode, waarin de ‘dreamers’ worden klaargestoomd, begeleid en ‘empowered’ door de professionals en leidinggevenden van Omar Munie.

Opdrachten (B2B)

De ‘dreamers’ die in de Dreamfactory werken, moeten natuurlijk worden voorzien van werk. De opdrachten die door de ‘dreamers’ worden uitgevoerd – van oud materiaal een nieuw product maken – worden geworven bij bedrijven en organisaties. Een oude bedrijfsjas wordt ‘omgetoverd’ tot een nieuwe Munie tas of een oude bedrijfsblouse wordt gerecycled tot een nieuwe Munie iPad hoes. Inmiddels heeft de Dreamfactory voor diverse bedrijven, zoals KLM, HTM en Schiphol prachtige design producten mogen produceren deels gemaakt van gerecycled materiaal.